رابطه ی فرزندآوری و تربیت فرزند با اقتصاد
در زعفرانیه که یکی از نقاط مرفه نشین تهران است، یک کار میدانی انجام شده، به این صورت که مسئول تالاری در زعفرانیه تصمیم گرفت عروس ودامادهایی که در یک سال گذشته در تالارش جشن گرفتند را در یک شب دعوت کند.
در آن تالار در طول یک سال ۳۵۰ ازدواج صورت گرفته بود که از آن، در کم تر از یک سال ۲۳۸ مورد، به طلاق انجامید. آیا این افراد جزو مرفهین نبودند؟
اقتصاد تأثیر دارد و شاید زندگی را سخت کند اما عامل اصلی نیست، فقر فرهنگی خیلی تأثیرش بیشتر از فقر اقتصادی است. در آماری دیگر که مربوط به دختران فراری است، بیشترین درصد فرار دختران در خانواده های مرفه بوده است و نه در خانواده های فقیر.
الان بحث روز جامعه ی ما جمعیت و فرزند آوری است؛ آیا دلیل اینکه مردم فرزند نمی آورند شرایط اقتصادی است؟ به نظر شما مرفهین جامعه فرزند بیشتر می آورند یا قشر متوسط و فقیر ؟
عامل اصلی در فرزند آوری مباحث اقتصادی نیست، اگر ما عامل اصلی راپیدا کنیم و درست کنیم موارد دیگر را می توانیم مدیریت کنیم، و آن بعد ایمانی و معنوی فرد است که اگر این بعد قوی باشد اگر شوهر دو ماه حقوق نگیرد، زن با مدیریت زندگی خود را اداره می کند، پس آنچه بنیان خانواده را حفظ و مستحکم می کند، بعد معنوی زندگی است، بعد از آن از خود گذشتگی و ایثار است که آن هم خیلی مهم است. خانواده جایی است که باید بر اساس اخلاق عمل شود، کانون خانواده پادگان نیست که حق تو ومن مطرح باشد .خانواده محل اجرای اخلاقیات است وگرنه زندگی خانوادگی با مشکل مواجهه می شود.
سرکار خانم شجاعیان، استاد مدرسه ی علمیه عصمتیه سمنان
#فرزندآوری_اقتصاد