1. ابتدا همه ی ظروف نشسته را در کنار هم جمع می کنیم، یکی از کارهای متداول در جمع کردن سفره غذا این است که ظروف نشسته روی هم قرار داده می شود که به این ترتیب قسمت زیرین ظروف که آلوده نیست هم کثیف خواهد شد، بنابراین بهتر است ظروف نشسته روی هم چیده نشود.
2. استفاده از دستکش و پیشبند برای محافظت از دستها و لباس توصیه می شود.
3.بهتر از حداقل یک سوم حجم مایع ظرفشویی خود را خالی کرده و با سرکه مخلوط کنیم.
4.جداسازی باقی مانده ی غذا و خوراکی از ظروف.
5.مقداری آب گرم روی ظروف میریزیم.
6.در یک سمت سینک ظرفشویی، تشتی قرار می دهیم و تا نیمه از آب پر می کنیم و سپس ظروف را کفی می کنیم، دقت شود که اگر ظرفی چرب نیست و یا قسمت زیرین ظروف که آلودگی ندارد نیازی به کف مالی ندارند، بنابراین برای حفظ محیط زیست تا آنجا که می شود از ورود کف و مواد شوینده به فاضلاب جلوگیری کنیم.(حواسمان باشد که در روز قیامت باید پاسخگوی زمین و آسیب هایی به آن رسانده ایم نیز باشیم).
7.با استفاده از آب داخل تشت کف های روی ظرف را از روی آن خارج کرده و دست می کشیم و سپس ظرف را داخل تشت قرار می دهیم.
8. شیر آب را با فشار کم باز کرده و به همراه یک اسکاچ تمیز ظروف را آبکشی می کنیم.(استفاده از اسکاچ، سپس می شود که از باقی ماندن شوینده روی ظروف جلوگیری شود.
9.بعد از پایان ظرفشویی از آب داخل تشت برای شستن کل سینک استفاده می شود.
*اگر در انتهای کار آبی داخل تشت بماند برای شستن اولیه میوه و یا سیب زمینی و …می توان از آن استفاده کرد.
*اگر بنا به علتی آب داخل تشت آلوده شد می توان آن را به داخل سطلی منتقل کرد و به جای استفاده از سینک دستشویی به هنگام نیاز، از آب داخل سطل استفاده کرد.
این شیوه ظرف شستن شاید، وقت بیشتری از ما بگیرد ولی هم اسراف را به حداقل می رساند و هم حق محیط زیست رعایت می شود و از همه مهم تر عبادت خداوند به حساب می آید، بله! می توان به ظرف شستن هم به چشم یک عبادت نگاه کرد و سعی کرد که رضایت خداوند را به دست آورد.
#طلبه_اسراف_ نمی کند
#چگونه_در_مصرف_آب_صرفه جویی_کنیم
#صرفه جویی
#تولیدی